Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Az új Polgári Törvénykönyv Bizottsági javaslata magyarázatokkal" by Vékás Lajos * eBook PDF Kindle ePub Free

Az új Polgári Törvénykönyv Bizottsági javaslata magyarázatokkal

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Az új Polgári Törvénykönyv Bizottsági javaslata magyarázatokkal
  • Author : Vékás Lajos
  • Release Date : January 23, 2013
  • Genre: Law,Books,Professional & Technical,
  • Pages : * pages
  • Size : 1204 KB

Description

A jelen kötet az új Polgári Törvénykönyv bizottsági szövegét (Javaslat) teszi közzé magyarázatokkal. A normaszöveget a Kodifikációs Főbizottság 2011. december 16-i ülésén fogadta el. A magyarázatok elsősorban arról kívánják tájékoztatni az olvasót, hogy miben változtat a Javaslat a hatályos polgári jogon (elsősorban a Ptk.-hoz képest, de adott esetben a külön törvényekhez és a bírói gyakorlathoz képest is), és miért kerül sor ezekre a módosításokra. A változtatásokon és azok indokain kívül a magyarázatok kitérnek a Javaslat egyéb forrásaira is, mindenekelőtt azokra az uniós irányelvekre, amelyeknek a kódexbe történő beépítése indokoltnak látszott. A Javaslatra hatást gyakorló legfontosabb gazdasági és társadalmi változásokat, az átfogó reform indokait, elvi kiindulópontjait, a leendő kódex jelentőségét, szerkezetét az ?Általános indokolás? foglalja össze. Ugyanitt kap tájékoztatást az olvasó azokról a szerkesztői megfontolásokról, amelyek a Javaslat terminológiájának, nyelvének változásait magyarázzák.


PDF Ebook Download "Az új Polgári Törvénykönyv Bizottsági javaslata magyarázatokkal" Online ePub Kindle



Post a Comment for "(Download) "Az új Polgári Törvénykönyv Bizottsági javaslata magyarázatokkal" by Vékás Lajos * eBook PDF Kindle ePub Free"